Συχνές ασφαλιστικές ερωτήσεις

Για να έχω ανοικτές όλες τις ¨πόρτες¨ όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας καθώς και πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού.

Η ιδιωτική ασφάλιση είναι συμπλήρωμα της κρατικής , όπου δεν καλύπτει η κρατική ασφάλιση καλύπτει η ιδιωτική και το αντίστροφο.

Όταν προκύψει ένα θέμα υγείας σαφέστατα θα ψάξουμε την καλύτερη λύση που τις περισσότερες φορές είναι και ακριβότερη. Άρα δεν υπάρχει ακριβή και φθηνή ιδιωτική ασφάλιση αλλά μία λύση που είναι στα οικονομικά δεδομένα.

Οι επισκέψεις μας στα εξωτερικά ιατρεία ενός νοσοκομείου για μία προγραμματισμένη ή έκτακτη στιγμή θέματος υγείας.

Η νοσηλεία σε δωμάτιο ( Γ Β ή Α θέσης ) ενός νοσοκομειακού ιδρύματος.

Οι σοβαρές περιπτώσεις υγείας όπου κάποιος δεν μπορεί να εξασκεί το επάγγελμα που έκανε και θα πρέπει να βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης

Οι σοβαρές περιπτώσεις υγείας όπου κάποιος δεν μπορεί να εξασκεί το επάγγελμα που έκανε και θα πρέπει να βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης

Από το κοινωνικό μου ταμείο θα πρέπει να περάσω από επιτροπή η οποία θα γνωμοδοτήσει. Αν το περιστατικό αντιμετωπίζεται ιατρικά στην Ελλάδα τότε δεν θα εγκριθεί.

Αν επιθυμεί ο πελάτης να μεταβεί στο εξωτερικό για οποιαδήποτε νοσηλεία όσον αφορά την LG INSURANCE δεν χρειάζεται καμία διαδικασία έγκρισης και μπορεί να μεταβεί ελεύθερα.

Ο ΕΟΠΥΥ μέσω της διαδικασίας του ΚΕΝ ( Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο) συμμετέχει κατά ένα πολύ μικρό ποσό ( όσα χρήματα θα έδινε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο) στα ιδιωτικά νοσοκομεία, π.χ. σε νοσηλεία αφαίρεσης χολής κόστους 11.000 ευρώ ο ΕΟΠΠΥ κατέβαλε 700 ευρώ.

Η απλή θέση νοσηλείας αναφέρεται σε κατηγορία βάσει των κλινών που έχει το δωμάτιο, στην εντατική μπαίνουν οι σοβαρές περιπτώσεις που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και η διαφορά του ημερήσιου κόστους είναι πέντε φορές παραπάνω από τη χρέωση ενός κανονικού δωματίου. Να σημειωθεί ότι βάσει στοιχείων της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας στην Ελλάδα θα πρέπει να λειτουργούν 2.500 κλίνες εντατικής και αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο 500.

Οι υψηλές αμοιβές γιατρών, αναισθησιολόγων και βοηθών τους στα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν καλύπτονται από το κοινωνικό ταμείο.

Λόγω των πολλών περιστατικών που αντιμετωπίζουν καθημερινά υπάρχει μεγάλη εμπειρία στους γιατρούς των κρατικών νοσοκομείων, παρόλα αυτά τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν στο δυναμικό τους κορυφαίους γιατρούς που είχαν προϋπηρεσία στο κρατικό σύστημα.

Είναι επαρκές και οδηγεί τον ασθενή άμεσα σε ένα κρατικό εφημερεύον νοσοκομείο, και όχι σε νοσοκομείο της άμεσης επιθυμίας του πελάτη.

Το κρατικό σύστημα περιμένει τις εισφορές των νεότερων ασφαλισμένων για δώσει συντάξεις ενώ στο ιδιωτικό ο καθένας φτιάχνει τη δική του σύνταξη ανεξάρτητα από άλλους ασφαλισμένους.

Και να συμβεί αυτή η περίπτωση υπάρχει το εγγυητικό κεφάλαιο το οποίο προβλέπει μεταφορά του συμβολαίου σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία κι αν αυτό είναι ανέφικτο καταβάλλεται σχετική αποζημίωση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Διότι όταν φτάσω σε ηλικία σύνταξης καλούμαι να ζήσω με το 20% περίπου του τελευταίου εισοδήματός μου.

Όταν κάνουμε ένα συνταξιοδοτικό με διάρκεια 20-25 ετών κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η αγοραστική αξία των χρημάτων τότε, αυτό που κάνουμε είναι η βάση της σύνταξης και στην πορεία των ετών το αναβαθμίζουμε ή το αφήνουμε όπως έχει.

Μετά τη συμπλήρωση 2 ετών συμβολαίου έχω το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων.

Έχω δικαίωμα

Α) Να πληρώνω σταθερό ποσό ασφαλίστρων

Β) Έχω δικαίωμα να αναπροσαρμόζεται το ποσό ασφαλίστρων που δίνω

Γ) Κατά περιόδους μπορώ να βάζω έκτακτα ποσά για να ενισχύσω το τελικό μου ποσό.

Με την ισχύουσα νομοθεσία δεν υπάρχει φορολόγηση.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο: 6946950457

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο: 6946950457

TOP